PORTFOLIO

Wilson N. Jones Medical Office Building – Parking Garage

Category: Architecture, Medical Office Building

About

The award winning parking garage was designed with five levels and 779 spaces. Sterling Barnett Little, Inc. received an award on this project from Texas Construction Magazine for the “Outstanding Concrete Project in 2001” for the Parking Garage and featured in the December 2001 issue.

The success of the design of the garage is due to its simple, clean lines of geometry, with its striking vertical circulation tower that penetrates and anchors the Southeast corner. The entry to the garage is directly in front of the main entry to the hospital. The exterior design of the garage provides a very open feeling from the parking areas due to the amount of natural light entering from all four sides. Additionally, due to the nature of the glass tower enclosure it provides natural light and a sense of openness. This design coupled with a very clear and simple way finding, provides a sense of security.  A linear park-like setting was developed around the perimeter of the garage to soften the appearance of the large structure and incorporate it into the existing campus setting. Overall, the design and material choices for the Parking Garage offered a seamless appearance next to the existing facilities, while satisfying the current and future needs of the medical center.